Välkommen till Fredriksson Arkitektkontor

Vi kan lösa de mest komplicerade uppdragen.

Vi erbjuder kvalificerade arkitekt- och antikvarietjänster inom restaurering, om- och tillbyggnad samt nybyggnad i känsliga miljöer som kräver extra omsorg och fingertoppskänsla.

Vi söker projektör med kulturhistorisk kompetens

Ett krematorium

Norrköpings krematorium. Foto: Anders Ristenstrand.

Om oss

Fredriksson arkitektkontor bevarar, underhåller och utvecklar det byggda kulturarvet. Vi erbjuder arkitekt- och antikvarietjänster inom restaurering och om-, till- och nybyggnad i känsliga miljöer som kräver extra omsorg och fingertoppskänsla. Nu behöver vi förstärka vårt team.

Vi erbjuder

Hos oss får du arbeta med roliga och utmanande projekt med stor variation. Vi arbetar med allt från förundersökning, inventering, projektering, tekniska beskrivningar och vård- och underhållsplaner. Utöver en stor kundkrets med privata fastighets- och byggbolag har vi ramavtal med kommuner, länsstyrelser och statliga verk. Vi arbetar över ett stort geografiskt område. Ena dagen statusbesiktar du en fyr på västkusten och andra dagen skriver du beskrivning för ett östgötskt slott.

Bland kontorets arkitekter, byggnadsingenjörer och antikvarier finns bred kunskap kring historiskt byggande och kultur- och byggnadsvård. Genom nära samarbete med kollegor med spetskompetenser ges god möjlighet till egen kompetensutveckling.

Vi sitter i historiska lokaler i Knäppingsborg i centrala Norrköping. Här jobbar du i ett magasin från 1888 med stans vackraste vy som fond, Motala ströms dramatiska fall och Industrilandskapets karaktäristiska skorstenssiluett.

Om dig

Vi tror att du är arkitekt, byggnadsingenjör, byggnadsantikvarie eller har en kandidatexamen från Bygghantverksprogrammet (GU). En relevant akademisk examen är ett krav, likaså gedigen erfarenhet av projekteringsarbete, ett stort tekniskt kunnande samt fördjupade kunskaper i historiska konstruktioner, material och metoder. Erfarenhet av praktiskt byggande/hantverk samt arbete i Revit är meriterande.

Du ska erfarenhet av att självständigt och inom budget driva projekt från anbud till leverans samt ha förmåga att driva ett flertal projekt parallellt. Vi tror att en av dina viktigaste egenskaper är god kommunikationsförmåga och möjlighet att göra sig tydligt förstådd i olika sammanhang och vid kontakt med olika yrkesgrupper. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Du behärskar akademisk text såväl som metodanvisningar som ska läsas av entreprenörer.

Du tycker att goda kundrelationer är viktigt och du är lösningsorienterad. Du kan komma att resa en del i tjänsten och B-körkort är därför ett krav. Tjänsten utgår från Norrköping och vi önskar att du är på plats flertalet dagar i veckan. Distansarbete kan efter överenskommelse accepteras 1-2 dagar i veckan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Sex månaders provanställning tillämpas. Vi ser gärna att du tillträder tjänsten så snart som möjligt.

Ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev, senast 2024-04-30. Urval sker löpande. Ansökan skickas till ansokan@fredrikssonarkitektkontor.se

För mer information kontakta: Felix Lotz, VD, 073-089 70 70, eller Lisa Berglund, Vice VD, 073-954 79 73