Välkommen till Fredriksson Arkitektkontor

Vi kan lösa de mest komplicerade uppdragen.

Vi erbjuder kvalificerade arkitekt- och antikvarietjänster inom restaurering, om- och tillbyggnad samt nybyggnad i känsliga miljöer som kräver extra omsorg och fingertoppskänsla.

Vi söker uppdragsansvarig byggnadsantikvarie

Byggnader i en stad

Fredriksson arkitektkontor bevarar, underhåller och utvecklar det byggda kulturarvet. Vi erbjuder arkitekt- och antikvarietjänster inom restaurering och om-, till- och nybyggnad i känsliga miljöer som kräver extra omsorg och fingertoppskänsla. Nu behöver vi förstärka vårt team med en uppdragsansvarig byggnadsantikvarie.

Som byggnadsantikvarie hos oss får du arbeta med roliga och utmanande projekt med stor variation. Vi arbetar med allt från kulturmiljöutredning, förundersökning, antikvarisk medverkan och sakkunniguppdrag, till skyltprogram, tekniska beskrivningar och vårdprogram. Utöver en stor kundkrets med privata fastighets- och byggbolag har vi ramavtal med kommuner, länsstyrelser och statliga verk. Vi arbetar över ett stort geografiskt område. Ena dagen statusbesiktar du en fyr på västkusten och andra dagen skriver du en konsekvensbeskrivning för åtgärder i ett östgötskt slott.

Bland kontorets arkitekter, byggnadsingenjörer och antikvarier finns bred kunskap kring historiskt byggande och kultur- och byggnadsvård. Genom nära samarbete med kollegor med spetskompetenser ges god möjlighet till egen kompetensutveckling. Du kanske vill upprätta ett förfrågningsunderlag för flyttning av en lada tillsammans med vår timmermansutbildade byggnadsantikvarie eller lära dig mer om tillgänglighetsfrågor av någon av våra tillgänglighetscertifierade arkitekter? Vi sitter i historiska lokaler i Knäppingsborg i centrala Norrköping. Här jobbar du i ett magasin från 1888 med det vackra Industrilandskapet som fond, Motala ströms dramatiska fall och Industrilandskapets karaktäristiska skorstenssiluett.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad byggnads- eller bebyggelseantikvarie med minst tre års erfarenhet. Du är certifierad sakkunnig kulturvärden eller kvalificerad att vid tillträde av tjänsten omgående certifiera dig. Du ska ha erfarenhet av att självständigt och inom budget driva projekt från anbud till leverans samt ha förmåga att effektivt hantera ett flertal projekt parallellt.

Vi tror att en av byggnadsantikvariens viktigaste egenskaper är god kommunikationsförmåga och möjlighet att göra sig tydligt förstådd i olika sammanhang och vid kontakt med olika yrkesgrupper. Det är därför viktigt att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Du behärskar akademisk text såväl som metodanvisningar som ska läsas av hantverkare.

Vi ser gärna att du har fördjupade tekniska kunskaper och erfarenhet av projekteringsarbete, tekniska beskrivningar etc. men arbetsuppgifterna kan anpassas efter dina kompetenser/erfarenheter. Du tycker att goda kundrelationer är viktigt och du är lösningsorienterad. Vi säger inte nej, vi säger ”vi hittar en väg framåt som är möjlig med hänsyn till kulturvärdena”.

B-körkort är ett krav.

Om anställningen

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas
  • Anställningens omfattning: Heltid
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Löneform: Månadslön
  • Placering: Norrköping. Distansarbete kan komma att erbjudas under del av arbetstiden. Resor ingår i tjänsten

Du är varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2023-08-11. Urval och intervjuer sker löpande.
Ansökan skickas till lisa@fredrikssonarkitektkontor.se. För mer information kontakta: Lisa Berglund, ansvarig antikvarisk verksamhet, 073-954 79 73