Hus & Herrgård

Arkitektritade Villor & Tillbyggnader

 

Låt våra erfarna arkitekter skapa ditt hus eller tillbyggnad efter dina behov. Vår breda kunskapsbas ge oss möjlighet att förverkliga en innovativ arkitektur där dina önskemål står i fokus. Vi har en gedigen kunskap med arkitekter som har erfarenhet att rita med stor hänsyn till miljön och situationen. På kontoret finns kompetensen att ta ansvar från idéskiss till färdig byggnad, vi kan erbjuda hjälp med konstruktion, upphandling och projektledning. Vi både tänker och ritar i tre dimensioner.

 

 
Referenser

Henhouse

Villa i Valdermarsvik

Slott & Herrgård

 

Vi vårdar Sveriges slott och herrgårdar. Mats Fredriksson har i över 20 år arbetat med varsamma om- och tillbyggnationer för att anpassa dessa viktiga byggnader till dagens behov. Vi kan hjälpa till vid restaurering och renovering samt med inredning av vindar och kök. I detta arbete har vi kunskap i såväl historiska som moderna material och arbetsmetoder. Vi också skapat flera nya herrgårdsbyggnader som kombinerar klassisk stil med den moderna beställarens krav på funktion och bekvämlighet.

 

Referenser

Hjortsberga säteri

Björkviks herrgård

Guiden genom byggprocessen

 
Byggprocessen i diagram

En schematisk beskrivning av processen från idé till färdigt hus.

 

 

 

 

Ritningarnas olika skeden

I ett byggprojekt behövs flera olika sorters ritningar och dokumnet i olika detaljeringsgrad. Här förklaras skillnaden mellan skiss, bygglov och bygghandling.

 

 

 

 

 
Upphandlings- och entreprenadformer

Här förklaras skillnaden mellan olika upphandlings- och entreprenadformer.

 

 

 

 
Att vara Byggherre

Vad krävs för att vara byggherre och vilket ansvar ligger på dennes axlar?